Recept på laxfärsbiffar
Vi testar något nytt här hemma just nu, nämligen att köpa färdig matkasse från affären med råvaror och recept. Ärligt talat så har jag tröttnat på att vi snurrar på typ 10 olika rätter hela tiden, jag behöver lite nya idéer och inspiration helt enkelt! I förra veckans matkasse fanns ett recept på laxfärsbiffar som blev otroligt gott och dessutom var väldigt enkelt, så jag tänkte dela med mig av det även till er. Jag följde som vanligt inte receptet exakt utan gjorde lite så som jag gillar det bäst.
Rätten tar ca 40 minuter att laga, inkl tiden för att värma upp ugnen och mixa iordning färsen. Mycket av tiden lagar det dock sig själv så jag tyckte ändå inte det kändes som lång tid.
4 port
500 g laxfilé (4 filéer)
1 ägg
Salt, peppar
600 g potatis
Sås
2 dl lätt créme fraiche
1 tsk senap
1 msk chilisås
Salt, peppar
I receptet var det egentligen ströbröd men eftersom jag inte äter gluten så bytte jag ut det mot ett ägg som bindningsmedel istället. Det var också egentligen laxtärningar i receptet som vi fick men mängden motsvarar fyra filéer och jag tror det är fler som har filéer än tärningar hemma så använd det.
Skär potatisen i klyftor och tillaga 25 minuter på 225 grader. Blanda såsen och låt stå kallt. Mixa färs, kryddor och ägg till en jämn smet. Forma ganska tjocka runda biffar. Stek 3-4 minuter/sida. Servera med klyftpotatisen och såsen.
0