Filmade träningspass,  Okategoriserade

Styrketräning som motverkar ryggsmärta och huvudvärk

Styrketräning är en av de viktigaste faktorerna för att hålla din kropp skadefri och smärtfri. I dagens samhälle där vi sitter stilla mycket vid en dator eller i en bil blir musklerna både stela och svaga och vi behöver aktivt jobba med att stärka dem för att motverka problem nu och i framtiden.

Rygg och axlar är ofta väldigt utsatta och många har problem med ont i nacken, ryggsmärta och även huvudvärk pga stelhet och svaghet. Det behöver inte vara avancerat eller tidskrävande att bli av med problemen, i videon nedan visar jag fyra olika övningar som du kan göra hemma eller på lunchrasten på jobbet, du behöver ingen utrustning, bara din egen kropp!

 

 

 

  • Rygglyft med latsdrag- lyft armarna rakt fram, dra händerna ner till armhålorna och krama till, sträck långsamt ut och sänk ner. Upprepa 15 gånger.
  • Diagonallyft på mage- håll blicken i golvet, lyft diagonalt en arm och motsatt ben, sträva efter att nå upp till örat med armen. Byt sida och upprepa 10 gånger på varje sida.
  • Kobran- dra bak axlarna utan att lyfta överkroppen från underlaget, snurra båda händerna utåt och försök pressa tummarna mot taket. Snurra tillbaka, slappna av i axlarna ner mot golvet, upprepa 10-12 gånger.
  • Serratus pushups- stå i en knäplanka på raka armar. Sjunk ner mellan dina skulderblad så långt du kan, pressa sen upp åt motsatt håll. Tänk dig rörelsen som en armhävning fast med skulderbladen. Stark mage. Upprepa 10 gånger.

 

Tänk på att du behöver göra övningarna ganska ofta för att få resultat, 2-3 gånger i veckan minst. Jobba i ett lugnt tempo och fokusera på att hålla en bra teknik och verkligen få kontakt med rätt muskler. Styrketräning handlar mycket om teknik och vill du bli av med ryggsmärta och huvudvärk så behöver du vara noga med att verkligen aktivera de muskler som påverkar detta.

Lycka till!

180407-webb-58

Foto Madeleine Wejlerud

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *