Debattinlägg,  Kvinnohälsa,  Livet,  Livskris, depression,  Löpning,  Mammaliv,  Okategoriserade,  Träning,  Träning och graviditet,  Webkurser

Årskrönika 2018

Med endast ett par dagar kvar av detta år tänkte jag sammanfatta lite vad som har hänt, för mig är det ett bra sätt att låta saker landa men också kunna ta avstamp in i det nya året, det blir ganska tydligt för mig då vad jag vill satsa mer på, ta bort eller förändra. Förhoppningsvis är det också spännande för dig att läsa och du kan enkelt klicka in på de inlägg jag länkar till som är relevanta för dig men som du av någon anledning missat.

Januari 2018

Året började med buller och brak med att vi den andre januari fick vår andra dotter. Graviditeten var omvälvande och ganska krävande och jag var så lättad när det äntligen var över! Jag skrev en liten förlossningsberättelse och ägnade en stor del av mina dagar åt att bära bebis, amma och jaga några timmars sömn här och där. Jag skrev om hur du skapar hållbara nyårslöften och röt ifrån på alla dessa sockerfria utmaningar som bara uppmanar till ångest och press. Dessutom delade jag med mig av vår kamp för att få amningen att fungera, en sorg och en vinst på samma gång som jag fortfarande tänker på nästan dagligen.

img_3391img_3385img_4565

img_4637img_5517

Februari 2018

I februari fortsatte jag på temat hållbarhet, jag delade med mig av fem nycklar för en hållbar kost och tipsade om både effektiv pulsträning hemma och styrketräning hemma. Jag åkte hem till Umeå två veckor med båda kidsen (hur fixade jag det ensam på flyget!?) och var överlycklig över att få åka skidor igen efter graviditeten! 

img_5948img_6191img_6192

Mars 2018

I mars var jag arg igen, denna gång på att kvinnor är så dåliga på att stötta varandra. Jag fick kritik för att jag tog mig tid att träna med en liten bebis hemma och sånt gör mig tokig, då skrev jag det här arga inlägget om kvinnor som inte stöttar andra kvinnor.  Jag skrev också om sorgen efter min mormor som gick bort några veckor tidigare och mycket av min energi gick åt till att bearbeta detta. Jag skrev två inlägg om att sätta mål på ett bra sätt, del 1 och del 2. Jag avslutade månaden med att skriva om vadjag rekommenderar när du ska börja springa igen efter graviditeten.

img_6288-1img_6239img_6798

April 2018

I april skrev jag väldigt mycket om träning under och efter graviditet, min nya nisch började utkristallisera sig väldigt tydligt och ni ville veta allt om hur man kom igång igen efter en förlossning! Jag skrev om hur du hanterar urinläckage under löpning, hur snart efter förlossning du kan springa lopp med bra resultat igen och dessutom tipsade jag om bra strategier för att orka springa intervaller. Jag jobbade mycket med mig själv under hela våren och delade med mig av min resa, bland annat i inlägget som handlade om att vara helt slutkörd och inte orka nånting.

img_6440031818PT onlineimg_8200

Maj 2018

Vi var på Mallorca två veckor i april och jag sammanfattade den resan i början av maj i ett inlägg som mest handlade om familjen och ett som handlade om all magisk löpning på Mallorca. Jag gick även i terapi under hela våren och skrev lite om mina tankar om det. Jag fortsatte här också min mission att stärka alla mammor därute, både fysiskt och psykiskt, och skrev om hur du gör för att träna upp bäckenbotten efter graviditet och förlossning. Det blev alltmer tydligt att detta är den målgrupp jag brinner för att hjälpa och det sammanföl väldigt bra med mina feministiska värderingar, att bygga starka mammor helt enkelt! Två andra väldigt uppskattade inlägg på det temat var "Såhär tränar du bålen rätt, inifrån och ut" samt "Går det att träna ihop delade magmuskler" där jag berättade om den allra nyaste forskningen på detta område.

img_9297DSC00026MallorcaDSC09793MallorcaDSC09884Mallorcaimg_9695img_9336

Juni 2018

Sommaren startade starkt, jag började den med att mässa för allas rätt att träna i sport-bh och tipsade om begreppen volanglöpning och sportsbra squad. Detta visade sig ju sedan bli väl använt under sommaren då det var så varmt att det faktiskt inte gick att springa i nåt annat än just sport-bh och shorts! Jag röt ifrån på alla de som missar helheten i sin träning och bryter ner kroppen mer än de bygger upp pga jakten på snabba resultat. Begreppet hållbar träning fick här fäste på allvar i branschen. Temat kvinnohälsa och träning efter graviditet avhandlade denna månad träning med framfall och vad jag rekommenderar att du tänker på där. Jag svarade på frågan "Hur lång tid tar det att komma i form efter graviditet" och tipsade också om effektiv konditionsträning utan hopp, för dig som just fått barn och vill komma igång. 

img_9889img_0972img_1627

Juli 2018

I juli sprang jag magiska löppass nere i Halmstad, jag spenderade i princip hela sommaren där med kidsen även om min man bara hade semester andra halvan av sommaren. Jag fick sällskap av underbara Allis som bl a visade mig Halmstads landsbygd under ett oförglömligt långpass. Jag skrev ett öppenhjärtligt inlägg om min historia och vad som driver mig att fortsätta dela med mig av mitt liv och mina erfarenheter och ni var många som hörde av er efteråt och tackade för att jag vågade.  Jag berättade också hur du själv kan testa om du har delade magmuskler och i slutet av juli släppte vi platserna till höstens mammaevent som blev fullbokat på nolltid! Jag berättade också allt du behöver veta om knipövningar, något som kommit igen nu under hösten.

img_2123-2img_3945-2img_4672MORimg_6909

Augusti 2018

I augusti började jag ställa in mig på att börja jobba igen och jag längtade väldigt mycket efter detta. Jag hade massor av planer och de flesta av dem är nu i rullning, några får ni se mer av inom kort. Mitt nyaste stora projekt drar ju igång i januari, jag är så förväntansfull! Jag tipsade om löpteknik i augusti i alla fall, och skrev en hel del om kost, bland annat om varför rödbetor är så bra för konditionstränande och varför vi behöver vara noga med att äta tillräckligt med protein. 

img_6851img_8399snapseed

September 2018

I september var jag arg igen, den här gången över den sk Oboý-krisen och att föräldrar tydligen ger dina barn den skiten på daglig basis. "Vad ger ni egentligen era barn att äta?" undrade jag ilsket. Jag skrev ett öppenhjärtligt inlägg om våren som varit och hur jag förändrats i grunden av att bli mamma för andra gången som jag döpte till "Hur min andra dotter förändrade mitt liv". Jag tror detta är det mest lästa inlägget nånsin på min blogg. Den här månaden introducerade jag också ett nytt koncept i min verksamhet med workshops online. Jag skapade fyra workshops med särskilt framtagna övningar för nyblivna mammor på olika nivåer med filmade pass och förklaringar. Ett sätt att kunna nå ut och hjälpa mammor överallt att rehabilitera kroppen efter förlossningen, även de som inte bor nära mig. Jag fortsatte dela med mig av min resa ur min utmattning och depression och sen var det ju dags för höstens första event, Running Halmstad. Och vilken helg vi fick! När det gäller mat tipsade jag om 5 frukostar på 5 minuter och mammaträningen fick ännu ett inlägg, denna gång om att träna bort putmagen.

dsc_0255dsc_0511dsc_0758dsc_0873dsc_0979

Oktober 2018

I oktober blev jobbet mer intensivt, jag hade varit igång en månad och blivit lite varm i kläderna. Vi sjösatte första upplagan av Mom On retreat som blev en total succé, jag var hög på känslan i flera dagar efteråt! (du har väl inte missat att anmäla dig till vårens upplaga? 1 januari blir det dyrare!) Jag pratade mig varm över knipträningens betydelse och peppade er till att göra ett litet bootcamp därhemma. I oktober köpte vi också äntligen hus och jag var helt lyrisk över detta! Jag tog in en ny coach i teamet eftersom jag kände att vi behövde bli fler och det visade sig vara helt rätt beslut. I oktober pratade vi också löpning efter graviditet igen och jag satte ihop en steg för steg-guide till hur du kan komma igång med löpning igen efter graviditeten. Väldigt uppskattad! Vi släppte platserna till vårens yogaevent Move & relax, ett helt nytt event som blev möjligt just pga att jag tagit in Maria som är yogalärare i teamet. Eventet blev fullbokat direkt!

img_0113dsc_0457dsc_0704180407-webb-82

November 2018

November handlade mycket om planering inför våren, jag ligger såklart alltid ett par månader innan i min planering. Jag satta igång med planeringen för vårens stora projekt och kastade mig på så sätt ut i en helt ny värld som jag fortfarande inte vet om jag hör hemma i. Det får tiden utvisa! I början av november pratade jag psykisk ohälsa igen och hur jag gör för att skapa ett liv med kvalitet och mindre stress. Jag svarade på frågan om mat innan morgonträning och rasade över alla trenddieter och vad de gör med vår långsiktiga hälsa. I mitten av månaden fick jag äntligen möjlighet att besöka Åre och delta i Yoga Mountain festival, då passade jag även på att njuta av totalt magisk (men svinjobbig!) löpning på fjället, ett av årets häftigaste minnen! I slutet av november släppte vi platserna till vårens mammaevent Mom On retreat och sen skrev jag också om  varför det egentligen är viktigt att träna bålen efter förlossning. 

dsc_0443img_2339dsc_1036-1

December 2018

Årets sista månad och jag drog igång ett knipbootcampmin instagram, tre veckor med fullt fokus på att stärka bäckenbotten och jag har under dessa veckor också delat massor av tips kring hur och varför du ska träna knipövningar. Sök på #knipbootcamp på instagram om du missat det! En läsare undrade hur man gör för att börja sin resa mot ett annat liv, att våga lämna ekorrhjulet, och jag skrev ett långt inlägg om detta. Jag fortsatte med en hyllning till våra kroppar och menade att det faktiskt går att lära sig älska sin kropp, även om man inte tycker att den är felfri. Som avslutning så släppte jag även platserna till vårens första webkurs som handlar just om att lära dig hållbar hälsa med bra mat, balanserad träning och en väl fungerande planering av sitt livspussel.

img_3544Foto 2018-12-18 10 52 01 (1)

 

Nu är jag ju otroligt nyfiken på att höra, vad tycker du har varit bäst i år? Kanske minns du något som jag har glömt att skriva om ovan? Berätta gärna! Och har du önskemål inför nästa år, kommentera gärna nedan, den här bloggen är till för er!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *