Lifedesign,  Livsinspiration,  Löpning

Långpass på prins Bertils stig

Veckans höjdpunkt träningsmässigt är nästan alltid mitt långpass. Jag springer 15-20 km varje söndagmorgon, oftast innan frukost och jag försöker alltid planera det passet så det blir så mysigt och naturnära som möjligt. För mig är det viktigt, löpningen ska ge mig en upplevelse, ny energi, härliga vyer och en känsla av glädje! Då vill jag springa fina vägar också, inte bara nöta asfalt och bocka av kilometerna. Kanske är det också därför jag inte fixar att springa på löpband annat än vid intervaller, det blir liksom inte mycket vyer där.

Igår sprang jag långpasset på prins Bertils stig här i Halmstad. Vi har vår sommarstuga på Östra stranden så från den hade jag först 5,5 km löpning in till slottet där stigen börjar. Sen går stigen en bit genom stan, förbi lite höghus och lite industrier innan det roliga börjar på riktigt. Resten av vägen är det skog, hav och stig i en helt magisk blandning. Alltså jag skojar inte, jag verkligen älskar denna slinga! Man springer i princip längs med havet hela vägen, ibland så nära att det ligger sand på stigen. Havsdoften, utsikten och naturen är förtrollande!

Jag filmade hela löpningen och lade upp på min instastory för er som vill se mer från stigen, det är även sparat som en egen höjdpunkt på min instagram.

Från stugan till Tylösand blev det nästan exakt 19 km. Kroppen kändes pigg och stark hela vägen trots att jag bara druckit ett glas vatten innan och jag hade kunnat fortsätta en bra bit till vilket kändes som ett väldigt fint formbesked. Jag är verkligen stark i kroppen just nu efter en vinter och vår med väldigt bra och genomtänkt träning. Det är en härlig känsla! Jag rekommenderar alla som har möjlighet att ta en sväng på prins Bertils, det kommer bli ett minne för livet både om du älskar havet och skogen, eller som jag både och!

8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *