Frukost,  Kvinnohälsa,  Okategoriserade,  Tips

Spirulinashot med ingefära och lime

Var det någon som såg Biggest looser VIP denna vecka? Kostrådgivare Kristina Andersson var med och förklarade för deltagarna vad som blir skillnaden på en diet på nästan bara fett, som Erik äter, och en med mer grönsaker, frukt osv som Alexandra Sazzi äter. Såg ni skillnaden på staplarna med de olika näringsämnena?! Detta är vad jag försöker säga med att extremdieter som tex LCHF kanske fungerar för viktnedgång men är helt värdelösa ur ett hållbarhetsperspektiv, du får inte i dig i närheten av den näring du får om du äter en mer allsidig kost i lagom mängd. Näringsinnehållet är otroligt viktigt, fastna inte vid kalorierna!

Jag har en rutin sen i somras på att alltid ta en ingefärashot till frukosten varje morgon. Jag tror på att boosta immunförsvaret och på så sätt minska risken att bli sjuk och ingefära har många fantastiska egenskaper för kroppen, liksom honung, chili och övriga ingredienser. Näringsämnena är helt enkelt väldigt bra och många i denna shot.

Spirulina shot (1 av 1)-4

Förra veckan tog den flaskan vi hade med ingefärashot slut och jag kom på at vi skulle testa göra nån annan typ av shot. Jag har spirulina hemma men är ärligt talat ganska dålig på att använda det, det luktar ju rätt vidrigt om man får säga så... i en shot går det dock bra eftersom man bara sippar i sig den på en gång och sen är det över. Och eftersom jag vill åt alla nyttigheter i spirulinan så kändes det som ett bra förslag. Och det funkade fint!

Mängden chili kan varieras beroende på vad du föredrar, jag gillar när det river rejält i halsen, då känns det som att det gör mer nytta! Annars tänk på att skrubba av ingefäran om du kokar den med skal som jag gör och skaka alltid flaskan innan servering eftersom spirulinan sjunker till botten.

Spirulina shot (1 av 1)-3

Recept spirulinashot med ingefära och lime

1 liter vatten

2 rejäla bitar ingefära

1,5 hackad chili

0,75 dl honung

1/2 dl limejuice

2 tsk spirulinapulver

 

Låt hackad ingefära och hackad chili sjuda i vattnet ca 20 minuter. Häll av, blanda i honung, lime och spirulina. Låt svalna, förvara sedan i kylskåp. Ta en shot varje morgon.

Smaklig måltid!

Spirulina shot (1 av 1)

3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *